METAVERSE
Member
LV
1
- Awards
- 2
Değerli CriminalZ Üyeleri, herkese tekrardan selamlar.
Bugün ki üzerinde duracağımız konu .php uzantılı dosyaları nasıl açacağız. Dilerseniz pek fazla laf gevezeliği yapmadan konumuza göz atalım ve nasıl yapabileceğimizi öğrenelim.
.php uzantılı dosyalarını 2 türlü açabiliyoruz. FireFox eski sürüm ile açabilmemiz mümkün. Fakat yeni sürümde hiç denemedim. 2. Olarak ise 'XAMPP' programı ile açacağız.
XAMPP indirmek için Tıklayın
Verdiğim linkten otomatik olarak indirme başlatılacaktır.
XAMPP Programını açıyoruz. Açtıktan sonra ise
Sağ tarafta bulunan 'Explorer' seçeneğine tıklayalım.
Ve karşımıza dosya konumu açılacaktır. Peki, ben bu dosya konumunda ne yapacağım?;
Burada 'HTDOCS' adlı klasörü buluyoruz, aşağıya kaydırmanıza gerek yok ilk 6. Sırada.
Dosyanın içerisine girip .php uzantılı dosyamızı / projemizi aktaralım.
Ben örnek vermek için normal şekil de ekrana "Test Mesajımız" yazdırmasını istedim.
Şimdi ise bu .php dosyasını çalıştırmaya geçelim.
Eğer dosyayı sürükleyip Google Chrome sekmesinde açsaydık karşımıza şu şekilde fasid bir sonuç çıkacaktır.
XAMPP programını tekrardan açıp 'Apache' açacağız.
Start tuşuna tıkladıktan sonra açılmasını bekleyim. Açıldıktan sonra ise yeni bir sekmeye 'localhost' yazıp Enter'a tıklayalım.
Gördüğünüz gibi .php uzantılı dosyamız çalışıyor.
Kolay gelsin. Esenlikler...
Bugün ki üzerinde duracağımız konu .php uzantılı dosyaları nasıl açacağız. Dilerseniz pek fazla laf gevezeliği yapmadan konumuza göz atalım ve nasıl yapabileceğimizi öğrenelim.
.php uzantılı dosyalarını 2 türlü açabiliyoruz. FireFox eski sürüm ile açabilmemiz mümkün. Fakat yeni sürümde hiç denemedim. 2. Olarak ise 'XAMPP' programı ile açacağız.
XAMPP indirmek için Tıklayın
Verdiğim linkten otomatik olarak indirme başlatılacaktır.
XAMPP Programını açıyoruz. Açtıktan sonra ise

Ve karşımıza dosya konumu açılacaktır. Peki, ben bu dosya konumunda ne yapacağım?;

Burada 'HTDOCS' adlı klasörü buluyoruz, aşağıya kaydırmanıza gerek yok ilk 6. Sırada.
Dosyanın içerisine girip .php uzantılı dosyamızı / projemizi aktaralım.
Ben örnek vermek için normal şekil de ekrana "Test Mesajımız" yazdırmasını istedim.
Şimdi ise bu .php dosyasını çalıştırmaya geçelim.
Eğer dosyayı sürükleyip Google Chrome sekmesinde açsaydık karşımıza şu şekilde fasid bir sonuç çıkacaktır.

XAMPP programını tekrardan açıp 'Apache' açacağız.

Start tuşuna tıkladıktan sonra açılmasını bekleyim. Açıldıktan sonra ise yeni bir sekmeye 'localhost' yazıp Enter'a tıklayalım.

Gördüğünüz gibi .php uzantılı dosyamız çalışıyor.
Kolay gelsin. Esenlikler...